06 juni 2006

Bakslag för djurrättsrörelsen

En brittisk opinionsundersökning visade nyligen att stödet för djurförsök har ökat ordentligt, från ca 50% till 70%. Detta kan troligtvis ses som en indikation över djurrättsrörelsens framgång generellt i Storbrittanien. Rights for Animals ägnar sitt nyhetsbrev åt hur djurrättsrörelsen har agerat för att uppnå ett sådant resultat.

Enligt Rights for Animals finns det två huvudsakliga orsaker. Dels har djurrättsrörelsen använt sig av metoder som allmänheten finner väldigt stötande, men den har heller inte lagt ner tillräcklig energi på att förklara varför man tycker att djurutnyttjandet är fel. Slutsatsen är att rörelsen behöver utvecklas till att framförallt arbeta antispeciesistiskt mot allmänheten och uppmuntra veganism.

Min sammanfattning räcker dock inte på långa vägar för att förstå budskapet, klicka därför gärna på länken här nedan för att läsa hela texten. Den är på engelska men är värd att läsa igenom.

The Animal Rights Movement: Time for a Major Shift

3 kommentarer:

Anonym sa...

...ååh..Va' trött jag blir...!
Så går det när man ger sig på det viktigaste här i livet - Prylar

Alvin Lindstam sa...

Det är jätteroligt att du kommenterar, men jag förstår faktiskt inte riktigt vad du syftar på? Var kommer prylarna in i bilden?

Anonym sa...

...det var lite förhastat...
Jag tänkte på´"EGENDOM" - men i upprördheten blev det som det blev...Prylar.
(Man bör inte skriva kommentarer i upprört tillstånd! ;p )